07
Feb

MTI hír: 2016. február 5., péntek 08:00 A rák ellen az emberért a holnapért! Társadalmi Alapítvány közleménye

 Budapest, 2016. február 5., péntek (OS) - A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány a Magyar Rákellenes Charta alapító tagja Életminőség Szimpóziumot szervezett az EMMI-ben február 4-én, a Rákellenes Világnapon azért, hogy a rák ellen folytatott küzdelem eszméje "a világon élő összes ember szívében és gondolataiban éljen".
 

 A civil összefogás jegyében együtt ünnepeltek a Mályvavirág Alapítvánnyal (méhnyakrák), a Mellrákfórum – Nem vagy Egyedül Alapítvánnyal, a PINK BOLERO Önsegítő Egyesülettel (mellrák), és a Van holnap! Zsákos Alapítvánnyal (vastagbélrák).

Az orvosoknak, gyógyszerészeknek, dietetikusoknak és egészségügyi szakdolgozóknak tartott délelőtti, kreditpontszerző előadásokat a Béres Alapítvány a Teljes Életért Közhasznú Szervezet Béres csepp adományának ünnepélyes átadása zárta, amelyet Béres Klára elnök asszony adott át Dr. Svastics Egonnak, A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány kuratóriuma elnökének.

Délután a zenéé volt a főszerep, a meghívott Eliza Bliss hegedűművész, a crossover műfaj fiatal, tehetséges, extravagáns képviselője, aki nem hétköznapi életúttal rendelkezik. Egy tízgyermekes családba született, édesanyját mellrákban veszítette el hét éves korában, ezért szívügye a mellrák elleni küzdelem. Utcazenész volt, kalandos élete során bejárta a világot. Öt éves korától hegedül, 2008-ban szerezte meg diplomáját a Zeneakadémián, első nagylemeze pedig 2015. decemberében jelent meg. Egy négy- és egy kétéves kisfiú édesanyjaként a karrierje építése mellett segíti A rák ellenes Alapítvány munkáját.HASONLÓ CIKKEK: /hu/rendezvenyek26
Oct

WOMANITY FESZTIVÁL ÉS KONFERENCIA A MILLENÁRISON

Ezen a napon a cél, hogy megéld, vállald, szeresd a nőiséged mind a százmillió oldalát. Hogy büszkén, okosan és mosolyogva kezeld a káoszt, ami valójában nem más, mint a sokoldalúságod.

Itt a helyed, ha:

  • igazi, követhető példaképektől tanulnál kimagasló sikereik titkáról
  • végre felszabadultan szeretnéd élvezni az időt, amit magadra szánsz
  • kipróbálnád magad új területeken, információt gyűjtenél a leghasznosabb és jövedelmező tanulási lehetőségekről, képzésekről
  • szívesen megismernéd a leghitelesebb női-családi márkákat
  • díjmentesen kipróbálnál innovatív szépség- és egészségkezeléseket
  • örömmel bíznád magad egy profi átalakító csapatra, akik a nap végére a legjobbat hozzák ki belőled
  • és közben isteni ételeket-italokat kóstolnál a hangulatos Gasztro Udvarban

 PROGRAM

10:00 Kapunyitás

Az első 500 vendég a welcome csomag mellé Szabó Andrea Krisztina neves kineziológus, Csillogó Lelkek c. könyvét kapja ajándékba

A leghitelesebb női-családi márkák közel 80 standnál 

Egész napos workshopok, tréningek, családi programok

Gasztro Udvar 

Innovatív szépség- és egészségszolgáltatások díjmentesen

Gyerekeknek pónilovaglás, fejlesztő-és kézműves foglalkozások, játékbirodalom, idegen nyelvi- és hangszer workshopok

NAGYSZÍNPAD 

10:30 Megnyitó

10:45 JODI BUTTS: EQ – Az elégedettség művészete

12:00 BÉRES ALEXANDRA: Tanulj meg hinni magadban!

12:30 WOMANITY-olvasó reflektorfényben: Vörös Mónika rúdsport bemutató

12:40 DR. HERMANN GÁBOR: Mosoly és egészség – A 3 titok, amit még senki nem mondott el

13:00 ŐSZINTE BESZÉLGETÉS JAKUPCSEK GABRIELLA VEZETÉSÉVEL: RAJTUNK A SOR!

14:00 SZENDI GÁBOR: Félreértett önértékelés

15:00 Rajtad a sor! FLASHMOB a női sokoldalúságért

15:30 KLEIN DÁVID: Kapaszkodj fel a saját hegycsúcsodra!

16:30 LIPPAI MARIANNA: Töltődj fel ÉLETKEdv-vel!

17:00 Nyereménysorsolás

WORKSHOP-TEREM

10:30 Kangatraining nyílt edzés, majd beszélgetés a hasizom sérüléseiről és regenerálásáról

11:00 Magyarinda – Mindent a babahordozásról

11:20 BarAngol interaktív bemutató: A program, amely megtanít felszabadultan angolul beszélni

11:45  Zopcsák László-Ladányi Zoltán: Fitness világ nemzetközi kitekintés

12:00 Szloboda Éva: 10 perc mozgás ülő helyzetben is

13:30 Az első, plasztikai műtét nélküli lifting eljárás: Argyelán Kriszta és dr. Sasvári Tímea az Ultherapy arckezelésről

14:00 NAGY NÓRA: (VILÁG)utazó női lélek

14:30 László Viktória: Hogyan legyünk felejthetetlenek?

16:00 Dr. Hauschka vegyszermentes smink – mini workshop

https://www.youtube.com/watch?v=EDynB3AurN8

 

 

 

HASONLÓ CIKKEK: /hu/rendezvenyek05
Oct

Fordíts az életeden!

 – Sokárnyalatú összefogás a mellrák ellen

 

Budapest, 2015. október 4. – Az Uránia moziban rendeztek figyelemfelhívó eseményt a mellrák elleni küzdelem jegyében. Az Egészség Hídja Összefogás ez évtől már az ügynek elkötelezett többi szervezet hálózatos összekapcsolását tekinti fő feladatának. A túlélők felemelő személyes történeteiket osztották meg az érdeklődőkkel, és a tapasztalataikról készült film bemutatójára is sor került. Az életfordító döntések jelentőségét és a hatékony terápiákkal megnyert többlet időt reménykeltő, felfelé pergő homokóra ünnepélyes elindítása szemléltette, az Uránia épülete pedig egy estére rózsaszín fénybe öltözött.

 Prof. Dr. Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató helyettes főorvosa megnyitójában a civil szervezetek összefogásának fontosságát méltatta, mivel az idei figyelemfelhívó rendezvényt az Egészség Hídja Összefogás Egyesület két másik szervezettel, A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvánnyal és a Női Egészségmegőrző Programmal közösen szervezte. Körtvélyes Éva, az Egészség Hídja elnöke örömmel állapította meg, hogy megerősödtek és megsokasodtak az emlőrákosokat segítő betegszervezetek. Az Egészség Hídja 2015-től új feladatot szabott magának: a rokon célokért küzdő szervezetek összekapcsolására törekszik.

A Susan G. Komen és az amerikai Joint által támogatott Női Egészségmegőrző Program vezetője Jó Mariann elmondta, hogy a Fordíts az életeden! üzenet összecseng a szervezet célkitűzésével. A betegséggel küzdők számára megváltozik az idő értéke, a prioritások más sorrendben állnak össze –újraértékeljük a fontos dolgokat, ahogyan azt az egészségeseknek is meg kellene tenni; így a rákot legyőzött nők tudják leghitelesebben átadni a mellrákról szóló nagy megmozdulások üzenetét.

Dr. Svastics Egon, a Rák ellen az Emberért a Holnapért! Társadalmi Alapítvány elnöke szintén a sokszínűséget hangsúlyozta az összefogáson belül, amelynek a nagyobb szervezetek tudnak a generátorai lenni.

Ennek megfelelően a rendezvényen a mellrák elleni küzdelem sokféle formációja mutatta meg a rózsaszín „árnyalatait”: jelen volt a Mellrákinfó, a Mellrákfórum, a Pink Boleró, az Anita Hungária, a Magyar Rákellenes Liga és a betegekkel dolgozó önkéntesek képviselője is.

A szűrési mutatók változásáról Dr. Vass László, az Egészség Hídja főtitkára adott rövid áttekintést, méltatva a betegszervezetek figyelemfelhívó munkájának jelentőségét az időben kiszűrt daganatok arányának növekedésében.

Dr. Bittner Nóra, az Országos Onkológiai Intézet onkológus főorvosa, a Magyar Rákellenes Liga elnökségi tagja újabb mérföldkőről beszélt az emlőrák-terápiák evolúciójában: az innovatív hatásmechanizmusoknak köszönhetően az új terápiák eddig nem látott hosszúságú teljes túlélést biztosítanak a metasztatikus HER2-pozitív emlőrákos betegek körében.

 Az eseményen különleges, felfelé pergő homokórát leplezett le Sebestyén Márta és Ungár Anikó, az Egészség hídja arcai, amely a hatékony terápiákkal megnyerhető többlet időt és az életfordító döntések jelentőségét jelképezi.

 A túlélők kerekasztalbeszélgetésén az érintettek mondták el, hogyan találták meg, ami nekik a legfontosabb, hogyan fordítottak az életükön, és mit nyertek meg ebben a többlet időben. A hallgatóság a mellrákbetegségben érintett, Balassa Gabriella gondolataival az „Élni és nem félni” című dokumentumfilm bemutatóján is szembesülhetett. Földvári Barbara és Dr. Dallos Csaba kulturális antropológusok filmjében Gabi arról mesél, hogy halálának közeli lehetőségével szembesülve miként vont mérleget addigi életéből. Az alkotópáros sok beteggel és túlélővel készített interjút, filmjük sokszereplős, egész estés változatát, a Fontos vagyok c. filmet 2016-ban mutatják majd be.

 A Remény szalagja – az élet záloga elnevezésű pályázat kiírói, az Anita Hungária Kft. és A rák ellen, az emberért, holnapért! Alapítvány arra kérték a nőket, hogy tervezzék meg a jövő mellrákellenes küzdelmének jelképét, amely kiemeli a női sérülékenység mögötti hitté érlelt szándékot és erős akaratot a betegség legyőzésére. A nyertes pályaműveket kiállították és díjazták is a rendezvényen.

 Az Ed.Haas Hungaria Kft. harmadik éve támogatja az Egészség Hídja Összefogás munkáját. Minden rózsaszín szalaggal ellátott Haas limitált pezsgőtabletta után 5 Ft-ot ajánl fel a cég az Egyesületnek, idén ez az összeg több mint 2.200.000 Ft.

A kampány részeként idén az ország mellrákbeteg-segítő önkéntesét is keressük, és egy nyereményjátékot is indítottunk közösen a Haasal.

https://www.facebook.com/haas.finomsagok/app_675352342565021 (Pályázat fül)

 Az esemény napján szimpóziumot szervezett a Női Egészségmegőrző Program, amelyen orvos-szakértői kerekasztalbeszélgetések hangoztak el a betegség különböző aspektusait érintő témákban.

 Az eseményről készült fotók:

https://www.flickr.com/photos/noguchi/albums/72157659352304686

 Kampányfilm:

https://www.youtube.com/watch?v=syZqco0xMdU&feature=youtu.be

 További információ a programról és a szervezőkről:

http://www.egeszseghid.hu/

https://www.facebook.com/rozsaszin.lanchid

http://www.mellrakellen.hu/mellrakellen/marcia_presky_program_magyarorszag.html

www.rakellen.hu

http://fontosvagyok.tumblr.com/

 

 

HASONLÓ CIKKEK: /hu/rendezvenyekA rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1093 Bp., Mátyás u. 18. Tel: 06-1/217-0404

Adószám: 19009557-2-43

Copyright © 2015. Minden Jog Fenntartva.

IMPRESSZUM

Created by okeery.com