04
Feb

A rák elleni küzdelmet támogatja a Béres

 

21.000 üveg Béres Csepp a daganatos betegeket segítő szervezeteknek

 Február 4., a rákellenes küzdelem világnapja alkalmából a Béres a daganatos betegeket segíti. Teszi ezt évek óta, annál is inkább mert mindig fontos feladatának tekintette e súlyos betegség ellen való munkálkodást. A mostani, 37 millió forint értékű adományból, mely 21 ezer üveg Béres Cseppet jelent, a daganatos betegeket segítő szervezetek – A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány, a Magyar Rákellenes Liga, a Rákbetegek Országos Szervezete, a Magyar ILCO Szövetség és a Magyar Hospice Alapítvány – részesülnek. A készítményeket Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke Vajda Mártának, A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány igazgatójának adta át.

 

A rák elleni küzdelem világnapjának legfontosabb feladata, hogy ráirányítsa a figyelmet a betegségre, és kiemelje a megelőzés, valamint a megfelelő kezelés fontosságát, lehetőségeit. Id. dr. Béres József, a Béres Csepp megalkotójának munkássága szorosan kötődött a daganatos betegségek elleni küzdelemhez. A feltaláló felismerte bizonyos nyomelemek nélkülözhetetlen szerepét a szervezet anyagcsere folyamataiban, illetve az immunrendszer megfelelő működésében, és hiányuk pótlására megfelelő módszert dolgozott ki. Ma már jól ismerjük, hogy ezeknek a létfontosságú anyagoknak jelentős szerepük van a daganatos betegségek kiegészítő kezelésében, a betegek állapotának, közérzetének javításában. Id. dr. Béres József 1972-ben, éppen 50 évvel ezelőtt alkotta meg híres cseppjeit, de találmánya ma is érvényes, sőt, aktuálisabb, mint valaha.

„Fontos, hogy minden eszközt, minden lehetőséget megragadva, tudatosan és együtt vegyük fel a harcot a betegségekkel szemben. Id. dr. Béres József kutatásait és eredményeit szem előtt tartva, biztosak vagyunk abban, hogy adományunkkal segítséget tudunk nyújtani e súlyos betegségben szenvedőknek” – mondta Béres Klára az adomány átadásakor.

Vajda Márta hangsúlyozta: „Nagyon fontos megértetni az emberekkel, hogy a rák ellen folytatott küzdelemben akkor indulunk a legjobb esélyekkel, ha folyamatosan és tudatosan törekszünk a megelőzésre, az egészségtudatos életmód kialakítására. Ezért a legfontosabb tevékenységünk 2017 óta, hogy a lakosság közelébe visszük a rákszűréseket a Nemzeti Népegészségügyi Központ szűréseket népszerűsítő programjához kapcsolódva. Külön öröm számunkra, hogy a rákbetegklubok tagjai, a hozzánk forduló érintettek ellátása mellett a rákszűréseinken az egészségtudatos lakosságot is támogatni tudjuk a Béres Cseppel.”

A Béres ezzel az adománnyal együtt, a koronavírus-járvány kezdete óta összesen 320 ezer üveg Béres Cseppel segítette a rászorulókat, az egészségügyi dolgozókat, a pedagógusokat, az időseket és a betegeket. A gyógyszeradományok összértéke 559 millió forint.




A rák ellen az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1214 Budapest, Kossuth Lajos u. 152.

+36/1-217-0404

Adószám: 19009557-2-43

Bankszámlaszám: OTP 11713005-20034986-00000000

IMPRESSZUM


Created by maiskola.hu