10
Apr

Honnan tudod, hogy a boldogság kopogtat?

 

Onnan, hogy megnevettet! Onnan, hogy átjár az érzés, hogy jó élni – ha csak egy pillanatra is! Onnan, hogy mosolyogsz! De leginkább onnan, hogy szeretsz! Harmadik éve virágzik az ÉLETIGENLŐK magazin. Öröm ez, de még mekkora… Átjár a boldogságérzet, és megnevettet például azon, hogy mennyire szeretek dolgozni, amit eddig is nyilván jól tudtam, na de szeretni is szeretek…

Harmadik éve életigenlőn, vagyis szerethető módon beszélünk és beszéltetünk rákellenes életmódról.

2017 tavaszán, amikor először fogalmaztam sorokat ezen a HANGOLÓ oldalon, egy pillangó és vele az újjászületés szimbóluma voltak, amik mentén megírtam a köszöntőt.

Akkor 2017 tavaszán született a magazin, és titkon – vagyis nemcsak titkon – vágytam arra, hogy hamar szárnyakat növeszt(ünk neki).

És láss csodát… a harmadik évad kezdetén, amikor újra tavaszodik, virágzik, nyílik, illatozik körülöttünk fű-fa-bokor-virág, nagy boldogság elmondani, hogy virul, szárnyal a magazin és vele a rákellenes életmód is sokoldalúan, ezernyi szóban, számtalan színben pompázik.

Az elmúlt két év alatt sok pozitív visszajelzést kaptunk, karácsonyi újévi jókívánság formájában is érkezett „köszönő képeslap”. Az egyik számomra legkedvesebb üzenet így hangzik: „rongyossá olvastuk a magazint, az összes cikket, még a hirdetéseket is elolvastuk, mert olyan jól van egymáshoz illesztve a tartalom, kézről-kézre adjuk.” Közel tízezren ismerik és kedvelik az online médiaportálunkat is. A két év alatt 16 rádióadás, reformételeket bemutató gasztrovideó csatorna, onkohíradó és közel 10 rovat cikkei tették olvasottá, és közkedveltté a tartalmat, növelték az életigenlők táborát. Egyre többen elmondják, leírják miért tartják fontosnak, hogy legyen egy „rákellenes tematikus magazin”.

Öröm ez nekünk, mert a 2017 elején megfogalmazott célunk igazolódott: szeretik az olvasók, szeretik a partnerek. A visszajelzések bátorítanak a folytatásra, és bennünk még nagyobb felelősséget ébreszt egy-egy nyomtatottan is megjelenő magazin összeállítása.

Ahogy ez ilyenkor lenni szokott most is napok óta hangolódom, inspiráló gondolatokat keresek, amivel én magam is papírra vethetem a bennem tobzódó tavaszias, megújulást, újjászületést ösztönző gondolataimat. Egy boldogságot körbejáró írás hatott rám most a legjobban Némethi Erika blogger tollából. Minden szava, minden írásjele tökéletesen a helyén van. Néhány sort közzéteszek itt: „Amikor a boldogságot egy szerelem hozza, akkor egyszerűen hidd el, hogy ez neked érkezik. Hidd el, hogy csak rajtad múlik, hogyan fogod megélni és élvezni! Csak rajtad múlik, mennyi hitet, energiát, érzést teszel bele! Ha hiszel benne, ha figyelsz rá, ha megéled, akkor tartósabb marad! Nyiss, nyisd ki a szívedet, ha szeretet, ha boldogság közeleg! A szeretetnek nincs ára, de van jutalma: a boldogság! Honnan tudod, hogy a boldogság kopogtat? Onnan, hogy tudod, hogy épp tudsz szeretni! Az mindegy, hogy épp mit szeretsz, egy tárgyat, egy helyzetet, egy ételt, egy tettet, egy filmet, egy szokást, egy eseményt, egy embert… mindegy, csak érezd, hogy képes vagy szeretni!”

Kedves Életigenlő Olvasó!

Onnan tudod, hogy a boldogságnak nyithatsz épp ajtót, hogy van figyelmed önmagadon is, és ettől másokon is. Lesznek vágyaid, álmaid, terveid, ébred benned a kíváncsiság mások és a világ iránt! Így másoknak is lesz figyelme rád! A szívünk kinyitásával mindennapi életigenlővé válunk. Tavasz van! Kezdjünk hozzá! Életigenlők magazinnal a kezedben köszöntelek a harmadik közös tavaszunkon! A 100 oldalnyi kitűnő tartalomhoz kellemes kikapcsolódást, kedvedre való újjászületést kívánok, szeretettel,

Vajda Márta
(Portré: Banga Gréta)

Életigenlők.hu
A rák ellen az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1214 Budapest, Kossuth Lajos u. 152.

+36/1-217-0404, +36/1-476-0230

Adószám: 19009557-2-43

IMPRESSZUM

Created by maiskola.hu