17
May

Az egészség menő! Támogasd adód 1%-ával A Rák Ellen- Az Emberért, A Holnapért Társadalmi Alapítványt!

Letölthető 1%-os nyilatkozat: 23EGYSZA

  

 

Akár már most is rendelkezhetsz személyi jövedelemadód 1%-áról, de legkésőbb 2024. május 21-ig! Minél előbb megteszed, annál biztosabb, hogy ezt a fontos lépést nem felejted ki!

Ha egyéni vállalkozó, vagy ÁFA bevallásra kötelezett magánszemély vagy, akkor 2024. május 21-ig adhatod le adóbevallásod a NAV-nak. A bevallás részét képező 23EGYSZA jelű önálló nyomtatványon 2024. május 21-ig rendelkezhetsz adód 1%-áról. Adószámunk: 19009557-2-43

 

 

Amennyiben magánszemélyként küldöd be adóbevallásod, és rendelkezel ügyfélkapu regisztrációval, akkor könnyedén kitöltheted a rendelkező nyilatkozatot és adóbevallásod is ellenőrizheted. 

A NAV elkészíti és 2024. március 15-től ügyfélkapus azonosítással elérhetővé teszi a személyijövedelemadó-bevallási tervezetet az elektronikus felületen (WebNYK). Az adóbevallási tervezetek az eSZJA.nav.gov.hu és a www.magyarorszag.hu honlapon elérhető eSZJA oldalon tekinthetők meg.

 

 

Ha nem rendelkezel ügyfélkapuval, 2024. március 18-ig adóazonosító jeled és születési dátumod megadásával postán, telefonon, elektronikus úton, személyesen vagy sms-ben kérheted, hogy a NAV a bevallási tervezetet papíralapon, postán küldje el részedre. (A NAV a kérelem nyilvántartásba vételéről az adózó által választott kapcsolattartási formában tájékoztatja az ügyfelet). Amennyiben nem kéred március 18-ig a postázást, akkor adóbevallási tervezeted már csak személyesen, a NAV ügyfélszolgálatán nyújthatod be. Az igénylés alapján adóbevallási tervezetedet 2024. április 30-áig kapod meg postán. Adód 1%-át ez esetben is felajánlhatod. Adószámunk: 19009557-2-43

 • SMS-ben a +36/30-344-4304 telefonszámon a következő formában: SZJAszóközadóazonosítójelszóközééééhhnn, (például: SZJA 8901234567 19600319)
 • a NAV honlapján elérhető webűrlapon (Kérelem az adóbevallási tervezet papír alapon történő megküldésére),
 • kötetlen formátumú levélben (megadva adóazonosító jeled és születési dátumod),
 • formanyomtatványon BEVTERVK
 • a NAV telefonos tájékoztató rendszerein keresztül (NAV Infóvonal: 1819) vagy
 • a NAV ügyfélszolgálatán személyesen.

 

Az adóbevallásoddal együtt és attól elkülönítve is rendelkezhetsz.

Az adóbevallásoddal együtt:

 1. Ha online, az Ügyfélkapun keresztül rendelkezel, akkor belépés után a személyes ügyfélkapud menüsorában találod az eSZJA gombot, ezt megnyomva juthatsz el egy új felületére, ahol ellenőrizheted az általuk elkészített adóbevallásod, illetve nyilatkozhatsz az 1% felajánlásról. A felületre belépve két csempe közül választhatsz, ezek közül kattints a jobb oldali (lila) dobozra! Itt írd be alapítványunk adószámát: 19009557-2-43 a megfelelő helyre! Először azonosítanod kell magad, és lehetőséged van hozzájárulnod ahhoz is, hogy a NAV elküldje a megadott adataidat (név, postai cím, e-mail cím) alapítványunknak, a felajánlott 1%-odról. Az adóazonosító jeledet a rendszer automatikusan hozzáadja, a többit neked kell kitöltened!

 (A továbbiakban azt is megadhatod, hogy melyik Magyarországon bejegyzett, technikai számmal rendelkező vallási közösségnek ajánlod fel adód másik 1%-át, vagy támogathatod a Nemzeti Tehetség Programot.)

Ezután a "Tovább a beadáshoz" gombra kattintva véglegesítheted a nyilatkozatodat. Ha minden rendben ment, akkor a kezdőképernyőn a lila csempében megjelenő zöld pipa tájékoztat arról, hogy sikeresen nyilatkoztál adód 1%- áról.

 1. Ha nyomtatott íven készíted adóbevallásod, akkor az adóbevallásban töltsd ki a rendelkezésről szóló részt! Írd be alapítványunk adószámát: 19009557-2-43 a megfelelő helyre!
 2. A munkáltatói adó-megállapítás 2018-tól megszűnt, azonban a korábbi évek gyakorlata szerint a munkáltató továbbra is összegyűjtheti az 1%-os nyilatkozatokat. Ha munkáltatód útján rendelkezel adód 1%-áról, akkor azt legkésőbb 2024. május 10-ig lezárt borítékban leadva teheted meg. Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jeled, a leragasztás helyén pedig az aláírásod! Ha a nyilatkozatokat eseti meghatalmazott útján kívánod benyújtani, a meghatalmazottnak a nyilatkozathoz csatolnia kell az általad adott, a nyilatkozat benyújtására jogosító meghatalmazást.

Az adóbevallásodtól külön is rendelkezhetsz:

 1. Online, ha az Ügyfélkapun regisztrálva vagy, akkor ott tudsz az 1%-ról rendelkezni az adóbevallásától függetlenül is. A megfelelő helyre írd be alapítványunk adószámát: 19009557-2-43!
 2. A nyomtatott 1%-os nyilatkozaton külön is rendelkezhetsz, és eljuttathatod a NAV-hoz. Tedd egy lezárt postai borítékba, tüntesd fel rajta az adóazonosító jeledet, a boríték lezárásánál, keresztbe pedig írd alá! Eljuttathatod a NAV ügyfélszolgálataira személyesen, vagy postai úton küldd az állandó lakcímed alapján a megjelölt adóigazgatósági címre!

 

 

Fontos, hogy a 2024. május 21-ei határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezel befizetett személyi jövedelemadód 1%-áról, a rendelkezésed érvénytelen, és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheted ki.

Hogy alapítványunk részesült-e az általad felajánlott 1%-os összegből, jövő év januártól a NAV honlapján tekintheted meg. Ha rendelkezel ügyfélkapuval, a NAV elektronikus úton tájékoztat a felajánlott összeg kiutalásáról. Az 1%-ról rendelkező nyilatkozaton jelezheted azt a döntésedet is, hogy neved és postai, illetve elektronikus levelezési címed alapítványunkkal közöljék. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes rendelkezésnek.

A felajánlásokra jogosult, kedvezményezett civil szervezetek listája itt érhető el.

 

 

AZ EGÉSZSÉG MENŐ! LEGYÉL TE IS AZ!

Köszönjük, hogy személyi jövedelemadód 1%-ával teszel a rák ellen, az emberért, a holnapért!

Adószámunk: 19009557-2-43

Hasznos tudnivalók az szja bevallásról

HASONLÓ CIKKEK: /hu/egy-szazalekA rák ellen az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1214 Budapest, Kossuth Lajos u. 152.

+36/1-217-0404

Adószám: 19009557-2-43

Bankszámlaszám: OTP 11713005-20034986-00000000

IMPRESSZUM


Created by okeery.com