27
Nov

A szűrések fontosak és nem fájdalmasak!

Erre a lényeges ténykimondására is sor került idei utolsó őszi szűrőnapunkon november 23-án 10-16 óráig, ahol 71 egészségtudatos lakos vett részt a komplex Egészségnapon. A szűrésekre férfiak-nők vegyes korosztályi bontásban érkeztek, statisztika szerint 3 gyerek, 15% 18-25 éves, 35% 25-45 éves, 40% 45-65 éves és 10% 65 év feletti volt a megjelenteknek.

142 rákszűrést, 71 szemnyomás– és vérnyomásmérést, 90 állapotfelmérő vizsgálatot végeztek el a velünk szűrő orvosok és szakasszisztensek, a szűrések után, aki tehette masszázson is fellazíttatta feszes izmait.

Az utolsó idei szűrőnapunk az ország majdnem legtávolabbi pontján, Gyomaendrődön a Kner téren szikrázó napsütésben valósult meg, ahová komplex egészségnap megszervezésére A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány nyerte el a Széchenyi 2020 pályázati kiírást.

 Kner emléktér háttérben a Református templommal

Toldi Balázs Gyomaendrőd polgármestere interjút adott, majd részt vett a szűréseken, vizsgálatokon, elmondta, hogy életében most volt először szájüregi- és bőrrákszűrésen, picit meg is szeppent, de aztán megnyugtatták szakorvosaink, hogy félni itt nem kell, és aztán a jó eredmények, és az Alexander-technika tudatos testhasználat megismerése feloldották a pár perces picinyke félelmet. A rák ellen… Társadalmi Alapítvány 2020-ban rendezett 35 éves jubileumi eseménysorozatáról, annak gyomaendrődi állomásáról is tárgyaltunk előzetesen, az együttműködésről az eddigiekhez hasonlóan biztosított a polgármester.

Toldi Balázs

Dr. Czeglédy Ágota fogorvos szájüregi rákszűrés során nem talált rákmegelőző állapotot. Dr. Svastics Egon onkológus-sebész bőrrákszűrést végzett, szerencsére nem talált melanomát vagy basaliomát.

Dr. Czeglédy Ágota

Dr. Svastics Egon

Szőllősiné Török Nóra a szemnyomás-mérés, glaukóma-szűrés, valamint vérnyomásmérés alkalmával 2 főnél talált magas szemnyomást, és a vizsgálatra érkezők közel felénél magas vérnyomást mért. Elmondta, hogy a magas vérnyomás és a magas szemnyomás nem feltétlenül függ össze, de az életmóddal, helyes táplálkozással, megfelelő mozgással a probléma jelentősen karbantartható, megelőzhető.

Szöllősiné Török Nóra

Ronga Ibolya testösszetétel-mérést végzett és örömmel mondta el, hogy 3 fő volt, akinek minden értéke kiváló volt, a belső szervek állapota, valamint a testzsír, izomtömeg aránya megfelelő volt, a mérésen megjelenteknél azonban általában a hasi és zsigeri zsírérték magasabb, az izomzat és a testzsír aránya nem megfelelő.

Ronga Ibolya

Bátori Zsuzsanna Alexander-technika tanítást, kezeléseket végzett egész nap, tudatosította, hogy nem testtartást, hanem helyes testhasználatot kell megtanulnia mindenkinek.

Bátori Zsuzsanna

Zsenits Ákos masszőrnél a közkedvelt yumeiho-alapú masszázst vehették igénybe a vizsgálatok után.

Zsenits Ákos

Jenei Tamás séf a reformétel készítés fortélyait mutatta meg, de leginkább a kóstolóval kápráztatta el a résztvevőket, a színes zöldségen párolt halfalatok, és a dióba forgatott zabgolyó itt is elnyerték a résztvevők tetszését.

Jenei Tamás

Együttműködő partnerünk a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és a Békés megyei M-Event Rendezvényszervező Iroda volt.

Gyomaendrőddel a 15 helyszínből álló idei szűrő roadshow a szokásos jókedvvel és a napsütéssel zárult, egész évben tettünk lépéseket a rákszűrések népszerűsítéséért, hirdettük az egészségmegőrzés fontosságát, terjesztettük a tudnivalókat a rák ellen, könnyek helyett…

A sikeres szűrőnap legjobb pillanatai videó-tudósításban.

(a szerk.)

 




A rák ellen az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1214 Budapest, Kossuth Lajos u. 152.

+36/1-217-0404

Adószám: 19009557-2-43

Bankszámlaszám: OTP 11713005-20034986-00000000

IMPRESSZUM


Created by maiskola.hu