04
Aug

Dolina Nap Bényén

Kovács Erika az 1200 fős Bénye település polgármestere is fontosnak tartja az egészségmegőrzést, ezért az önkormányzat által szervezett Dolina Napra meghívta A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítványt, ahol augusztus 3-án nagyon jó hangulatban, remek programokban (állatsimogató, népi játszóház körhintával, hagyományőrző- és kulturális műsorok) kedves fogadtatásban volt részünk.

  Kovács Erika polgármester nyilatkozott a programról

A szájüregi rákszűrést Dr. Czeglédy Ágota fogorvos végezte felkérésünkre, a nap végén eredményesnek értékelte a programot. Elmondása szerint két leukoplakiát, egy jóindulatú daganatot talált, általánosságban jónak ítélte a lakosság szájhigiéniájat, azonban találkozott olyan pácienssel, akinek fogait 10 éve nem látta fogorvos.

  Dr. Czeglédy Ágota

A szűrőbuszba egész nap folyamatosan érkeztek, 55 fő - 30% férfi és 70% nő, közülük 20% fiatal, 40% középkorú és 40% idősebb, és 3 gyermek vett részt szűrésen.

 

Reformétel kóstolónknak Bényén is nagy sikere volt, sokan vittek receptet, és Jenei Tamás séf tanácsait is megkapták az érdeklődők. Megkóstolták, és egyetértettek abban, hogy az egészséges ételek finomak is lehetnek.

  Jenei Tamás

Több, szüleivel érkező kisfiú és két kifejezetten buszrajongó fiatal férfi csodálta meg áhítattal kívülről-belülről a Nemzeti Népegészségügyi Központ által a szűrésünkhöz biztosított modern szűrőbuszt.

 

Összességében kiváló egészségnap keretében terjeszthettük Bényén is a rákellenes életmód fortélyait. Mindenki elégedetten ment haza.

 

Extra öröm, hogy egy jövő tavaszi előzetes meghívásról is tárgyaltunk a nap folyamán egy programszervezővel, aki részt vett a bényei egészségnapon és az alapítvánnyal közös szűrésekhez is "kedvet kapott".

A bőrgyógyászati rákszűrést és körömgomba vizsgálatot egyeztetés szerint augusztus 31-én 10.00-16.00 óra között végezzük el a bényei lakosságnak a település orvosi rendelőjében.




A rák ellen az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1214 Budapest, Kossuth Lajos u. 152.

+36/1-217-0404

Adószám: 19009557-2-43

Bankszámlaszám: OTP 11713005-20034986-00000000

IMPRESSZUM


Created by maiskola.hu