22
Nov

Isten áldása kísérje munkájukat!

 – hangzott el több esetben november 16-án Tasson, az őszi 14. szűrőnapunkon

A rák ellen… 2019-ben 14. alkalommal is lépéseket tett a rákellenes egészségmegőrzésért! Széchenyi2020 pályázati projekt keretében A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány Tass Önkormányzata meghívására szervezhetett komplex egészségnapot, ami az eddigiekhez hasonlóan kiválóan sikerült, ha lehet ilyet kijelenteni minden eddigi fogadtatást, eredményességet, hálás emberi tekinteteket felülmúlt, amiket eddigi helyszíneinken tapasztaltunk.

 Jókedvű, lelkes és nagyon barátságos házigazda-csapat fogadott bennünket, kegyesen jó volt az idő.

Napindító tornával kezdtünk, amin részt vett Neszményiné Gubacsi Erzsébet Tass alpolgármestere és Reinhardt Attiláné Marika a Széchenyi 2020 projektmenedzsere is.

Dr. Joós Gergely

 

Dr. Joós Gergely fogorvos nap végén elmondta, hogy nem volt szájüregi rákkiszűrés, néhány esetben szájhigiéniával kapcsolatos tanácsadásban részesítette, akit kellett.

Dr. Somosi Sára

 

Dr. Somosi Sára bőrgyógyász rezidens orvos szintén nem talált bőrrákra utaló elváltozásokat, körömgombát néhány esetben fedezett fel, azok kezelésére a hatékony gyógymódokat elmondta a rászorulóknak.

Neszményiné Gubacsi Erzsébet és Szöllősiné Török Nóra

 

Szőllősiné Török Nóra szemészeti szakasszisztens több esetben talált magas szemnyomást, szakorvosi rendelésre tanácsolta azokat, akiknél ez fennállt. Magas vérnyomást is több kliensnél mért.

Magyari Beck Anna

 

Magyari Beck Anna Alexander-technika tanár Tasson is népszerű volt a tudatos testhasználat tanítással, egész nap megállás nélkül tartott kezeléseket, megtanított néhány alapvető lépést, amit naponta érdemes gyakorolni és tapasztalni a görcsös izomzat feloldását.

Ronga Ibolya

 

Ronga Ibolya életmód-tanácsadó testösszetétel-méréseket végzett el, több esetben tapasztalta, hogy a zsír- és izomarány a eltér a normálistól az izomzat rovására.

Juhász Edit

 

Juhász Edit életmód-tanácsadó többeknél tapasztalta, hogy kevés a folyadékbevitel, így az érfalak rugalmasságát volt, akiknél csak délután, a megfelelő vízfogyasztás után tudta megmérni.

Zsenits Ákos

 

Mindenki kedvére való volt Zsenits Ákos, Mison Judit, Hiermann Zsuzsanna masszőrök által végzett yumeiho, ayurvedikus és frissítő masszázs.

Jenei Tamás

 

Jenei Tamás séf az őszi menüsort itt is sikerrel kóstoltatta meg, elmondta az érdeklődőknek a fortélyokat és a recepteket.

5 tibeti rítus

 

5 tibeti rítus napzáró tornát az egésznapos fantasztikus egészségnap végén Zsenits Ákos, szűrőcsapatunk yumeiho masszőre “celebrálta”.

Neszményiné Gubacsi Erzsébet Tass alpolgármestere interjút adott és részt vett az Egészségnapon, mert fontosnak tartja annak üzenetét, amit egy közszereplő közvetít: részt kell venni szűréseken, mert mindenki felelős a saját maga egészségéért, a betegség korai felismerésével sokkal jobbak a gyógyítási, gyógyulási esélyek.

Tas vezér szobra

 

Tas vezér szobra mellett a Faluházban megrendezett Egészségnapon 56 fő vett részt a szűréseken, állapotfelmérő vizsgálatokon. Minden korosztály – 15% 18-25, 30% 25-40, 40% 40-65, 15% 65 év feletti képviseltette magát, a férfiak-nők aránya kiegyensúlyozott volt, 6 gyerek is részt vett szüleivel, nagyszüleivel.

Egész nap folyamatosan működött az ALMAMATA játékos egészségkvíz programunk, 6 kisgyerek kedvence lett és a jó válaszokért almát kaptak ajándékba.

 

Videó-tudósításban a jól sikerült nap emlékezetes pillanatait és tapasztalatait foglaltuk össze interjúkban és képekben.




A rák ellen az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1214 Budapest, Kossuth Lajos u. 152.

+36/1-217-0404

Adószám: 19009557-2-43

Bankszámlaszám: OTP 11713005-20034986-00000000

IMPRESSZUM


Created by maiskola.hu