16
Apr

Könnyek helyett... örömkönnyek Aszódon

Tizedszer
Sportolással, egészséges életszemlélet terjesztésével és jótékonysággal egybekötve emlékeztek Aszódon daganatos betegségben elhunytakra és egyben felhívták a figyelmet a megfelelő mozgással, szűrésekkel elérhető egészségmegőrzésre. A 108 futó, kerékpározó nevezési díjából, városvezetők által befizetett pénzből összegyűlt bevétellel A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját támogatják.

Ragyogó tavaszban
Április 14. más volt, mint a többi helyszínünk. A tavaszi programsorozatunk harmadik állomása volt Aszód, ahol elérkezett a tizedik rákellenes futás és kerékpározás, amit 2008-ban Hárs Dénes indított el egy rákbetegségben elhunyt barátja emléke előtt azzal tisztelegve, hogy a domonyi temetőbe futva „ment” mécsest gyújtani. Ebből a gesztusból sportot kedvelő aszódiak részvételével Szarka Attila, akkori AFI (EMMI Aszódi Fiúnevelő Intézet) igazgatója rendezvényt alapított. Minden évben az élen állnak rajthoz mindketten. A jubileumi alkalomból Sztán István polgármester és Puskás Péter AFI igazgató emléklapot adtak át a nemes cselekedet ápolásáért, megvalósításáért.

 

Megfelelő mozgás
10:00-11:00 óra között a sportos, lelkes összeszokott csapathoz szombaton még több kerékpárral érkező színes fejpántos csatlakozott, majd a kopjafánál megtartott emlékezés után a tizedik alkalomra készített karkötőkben, kitűzőkben, sapkákban száznyolcan lefutották, lebiciklizték a 14 km-es Aszód-Domony-Iklad-Aszód távot. 3 évestől a 70 éves korosztályig nők, férfiak, gyerekek érkeztek vissza az AFI ősparkjában berendezett piknik helyszínre, ahol Sztán István polgármester átadta az okleveleket, majd mindenkit megvendégelt bográcsban főtt csülkös bablevessel, csak itt iható finom teával.

Szűrések fontosak
Nagyon készültünk mi is, hiszen egy ilyen múlttal rendelkező eseményen részt venni a "kedvezményezett" szervezet képviselőjeként, mi tagadás nagy öröm! Ugyan meghibásodás miatt a szűrőkamion Pécsről ide nem érkezett meg a terveink szerint, de elfogadva a vis major helyzetet könnyek helyett.. azonnali tárgyalásokba kezdtünk Sztán István polgármesterrel, aminek eredményeként megtaláltuk a következő dátumot, így május 12-én Aszódon fejezzük be a szűrőkamionos programsorozatot a Szabadság téren.

Többféle szűrést, vizsgálatot, reformfalatokat és életmódtanácsokat vittünk magunkkal így is. Dr. Erdei Edit főorvos biorezonancia géppel ötféle szűrést végzett el az érdeklődők számára. Az immunrendszer karbantartásában egyik legfontosabb a vitaminok és nyomelemek megfelelő szintje, ezért ezek mellett zsigerizsír, testzsírszázalék, valamint testtömegindex méréseket végzett el a helyszínen és orvosi tanácsokkal látta el az érdeklődőket. Bátori Zsuzsanna Alexander-technika tanár a helyes testtartást, valamint a test megfelelő használatát vizsgálta meg, és adott egy rövid ízelítőt is abból, hogy ha a testünket „hagyjuk” helyesen működni, és nem „erőből egyensúlyozva állunk, majdnem a levegőben”, akkor egész más lesz a tartásunk, még a tekintetünk is, ami az önbecsülés, a gondolkodás szabad áramlása, valamint a stresszmentesség elérése szempontjából lényeges. Mindkét vizsgálatot kedvezően fogadták a résztvevők.

A „Főzz velünk, reformul!” konyhaprogramunk séfje Jenei Tamás bemutatta és élettani tanácsokkal is kiegészítette, hogy az egészséges étkek, természetes alapanyagokból készített étrend is lehet finom. Mindhárom finomság és a receptek is elfogytak, ami azt jelenti, hogy ízlett a kóstoló.

Mindezek mellett Életigenlők magazint és Béres Cseppet, valamint az alapítvány ismert színes virágjából quillingart technikával sodort hűtőmágnest adtunk ajándékba a sportos és jótékony résztvevőknek ezzel is megköszönve, hogy 10. alkalommal is futottak és kerékpároztak a rák ellen, az emberért, a holnapért!

Jótékonyság
„Kiegészítem, hogy akkor már legyen meg a 100 ezer” – mondta a kerek összegeket kedvelő nagyi, aki 6 év körüli kisfiú unokájával érkezett az indulás előtti utolsó percekben. A nagyon kedves párbeszéd akkor hangzott el, miközben a fiúcska saját kezűleg befizette az 500 forintos nevezési díját. A listát vezetők már számolták a pénzt, ami a kasszában volt. Akkor épp 98.500 forint… Ezt kerekítette ki a nagymama. Köszönjük a kisszínest, a figyelmességet és főként a részvételt! A nevezési díjakból befizetett 108.000 forint összeget köszönettel átvettük a rákellenes munka további támogatására, amelyre tizedik alkalommal is A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítványt tartották érdemesnek a rendezvény szervezői.

Könnyek helyett...örömkönnyek!
Megható, felemelő és örömteli is volt egyben ez a nap. Példakövetésre buzdított bennünket. Elhatároztuk, hogy a jövőben ez az esemény modellértékkel bír, és más helyszíneken is ennek mintájára szervezünk rendezvényeket tavasztól őszig, ezzel továbbvisszük a stafétát Szarka Attila és Hárs Dénes kezéből indítva.

Jó levegő, mozgás, örömteli tevékenység, természetes étrend, nevetés, pozitív gondolkodás, ima, relaxáció és kétféle vizsgálat az egészségmegőrzésért... Az ismert virágszirmok közül 8 fontos tevékenység egyszerre jelen volt.

Köszönjük a megtisztelő személyes jelenlétet, a facebook profilfotójának lecserélését, ami extra kedves gesztus volt, a futás kerékpározás elindítását, az emlékoklevelek átadását, a rendezvény, valamint a szűrőkamionos programunk védnöklését Sztán István polgármester úrnak, ahogy ismerjük és szeretjük - a polgármesternek!

Ezt a napot az április 10-i Nemzeti Rákellenes Nap jegyében rendezik minden évben, idén 10. alkalommal került rá sor. Köszönjük Aszód!

A film elkészítéséért köszönet a Galga Televíziónak!

HASONLÓ CIKKEK: /hu/fooldalA rák ellen az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1214 Budapest, Kossuth Lajos u. 152.

+36/1-217-0404

Adószám: 19009557-2-43

Bankszámlaszám: OTP 11713005-20034986-00000000

IMPRESSZUM


Created by maiskola.hu