13
Apr

Könnyek helyett… tarts velünk szűrőprogramunkon! - Aszód

 

97-en - köztük Prof. Dr. Kiss István A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány kuratóriumának elnöke, a PTE kutatóorvosa - tették meg a 14 km-es távot futva és kerékpározva a rák ellen, mécsest gyújtottak a daganatos betegségben elhunytak emlékére és egyben sporttal, jókedvvel hirdették a megelőzés fontosságát.

A nevezési díjakból és a 34 támogatói hozzájárulásból befolyt 135.700,-Ft-ot A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány számára Dr. Kiss István elnök vette át Sztán István polgármestertől, aki a "Könnyek helyett... tarts velünk szűrőprogramunkon!" esemény védnöke Aszódon.

A prevenciót, az egészségtudatos életszemléletet szolgálja az a közel 100 szűrés, amit a mai napon a Semmelweis Egyetem fogorvosa, Dr. Czeglédy Ágota és Dr. Kovács Anikó a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika bőrgyógyásza elvégeztek. Mindketten lelkes, egészségükre odafigyelő, aszódi és környékbeli embereket ismertek meg a mai sportos napon, további vizsgálatoknak csak néhány esetben látták szükségét, amiről a résztvevők számára megfelelő tanácsokat adtak.

Velünk tartott Bátori Zsuzsanna az Alexander-technika Tanárok Egyesületének képviseletében. Sokan megtanulták, hogyan lehet feszültségmentes izommal élni, hiszen köztudottan az egyik kiemelt rizikófaktor a daganatok kialakulásban a stresszes életmód.

Minden résztvevőt megajándékoztunk az Életigenlők rákellenes életmódmagazin friss tavaszi számával, Béres cseppel, hűtőmágnessel.

Elsők között lépett a szűrőbuszba Sztán István Aszód polgármestere, Puskás Péter az Aszódi Fiúnevelő Intézet igazgatója, Dr. Kiss István A rak ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány elnöke, valamint Hárs Dénes a Rákellenes futás és kerékpározás esemény 11 évvel ezelőtti elindítója.

Az Egészséges Magyarország feliratú szűrőbuszt a Nemzeti Népegészségügyi Központ biztosította a naphoz.

A bográcsban babgulyás készült, a reformételeket Jenei Tamás séf tálalta mindenki megelégedésére az AFI csodás ősparkjában.

Kivaló napot zártunk, a partnerségeket, és a barátságokat elmélyítettük.

Mindenkinek köszönet a szép közösségépítő napért!

Életigenlők.hu

HASONLÓ CIKKEK: /hu/fooldal



A rák ellen az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1214 Budapest, Kossuth Lajos u. 152.

+36/1-217-0404

Adószám: 19009557-2-43

Bankszámlaszám: OTP 11713005-20034986-00000000

IMPRESSZUM


Created by maiskola.hu