09
Oct

„Prevencióval életet menthetsz!” – konferencia a mellrák elleni küzdelem jegyében

 



Sajtóközlemény
A Mindennapok Női Szemmel Egyesület (NŐISZEM) stratégiai együttműködő partnerével, A Rák Ellen- Az Emberért, A Holnapért! Társadalmi Alapítvánnyal, valamint a Szent István Intézettel társszervezésben rendezi meg a prevenciót és a szűrővizsgálatok fontosságát felhívó Prevencióval életet menthetsz! – konferenciát a mellrák elleni küzdelem jegyében. Az eseménynek 2024. október 15-én, kedden 10 órától a Rudas Bisztró Panoráma terme ad otthont.

A magyar nők érdekvédelmében tevékenykedő, a társadalmi folyamatokat vállaltan “női szemmel” vizsgáló Nőiszem civil szervezetként kiemelten foglalkozik az egészségtudatosság és a betegségmegelőzés kérdéskörével. Októberben, a mellrák elleni küzdelem hónapjában, a „Prevencióval életet menthetsz! eseményével hívja fel a figyelmet a mellrák elleni kiemelt küzdelem fontosságára. A konferencián kiemelten foglalkoznak a megelőzést szolgáló önvizsgálat és a nőgyógyászati szűrővizsgálatok elhanyagolásának okaival. A konferencia célja, arra biztatni a nőket, hogy éljenek az ingyenes szűrővizsgálatok adta lehetőséggel. Sajnos hazánkban a mellrák a leggyakrabban előforduló daganatos megbetegedés a nőknél, évente kb. 8000 emlőrák esetet diagnosztizálnak és körülbelül 2000 nő veszti életét a betegség elleni küzdelemben.  Az emlőrák kockázata 8-10% körül van a magyar női népesség körében. Minden 10. nőnél alakul ki a betegség élete során.

 

A konferencián a NŐISZEM partnerségben az egészségvédelem aktuális témáival foglalkozó A rák ellen… Alapítvánnyal, valamint az életvédelem minden aspektusát, így a megelőző-gyógyító tevékenységet is szem előtt tartó Szent István Intézettel közösen – kiemelten foglalkoznak a 2025. január 1-től preventív jelleggel kötelezően jelleggel bevezetésre kerülő női szűrővizsgálatokkal, az önvizsgálat elhanyagolásának lelki okaival, valamint a természetes étkezés szerepével a rák megelőzésében.

A Nőiszem elismert szakembereket kért fel, hogy a mellrák elleni küzdelem jegyében zajló konferencián vázolják fel a jelenlegi egészségügyi helyzetet és a jövőbeni kilátásokat a prevencióval, a nők mellrák elleni gyógyulási esélyeivel kapcsolatban, továbbá a betegségben érintett hölgyek közül többen is megosztják személyes tapasztalataikat nőtársaiknak reményt adva.

A konferenciáról részletes összefoglaló anyag készül annak érdekében, hogy minél több hölgy figyelmét felhívják a prevenció, az életmentő szűrővizsgálatok és az egészségtudatosság fontosságára.

További információ: 

Király Nóra
a Mindennapok Női Szemmel Egyesület alapítója
a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) alapítója
+36 30 655 1100
info@noiszem.hu
www.noiszem.hu

***                    ***                    ***                    ***

A Mindennapok Női Szemmel Egyesület (NŐISZEM) azzal a céllal alakult, hogy megszólítson minden nőt, korra és érdeklődési körre való tekintet nélkül. Az egyesület célkitűzései között szerepel a nők családon belüli és kívüli szerepének bemutatása, elismertetése, a kisgyermekes nők érdekképviselete és segítése a munka világába való visszatérésre, valamint figyelemfelhívás a nők kiemelt szerepére a családok testi-lelki egészségének megőrzésében. A nőket arra szeretnék ösztönözni, hogy merjenek azok lenni, aki lenni szeretnének. Hitvallásuk: minden nő úgy tud hozzátenni a legtöbbet a társadalom épüléséhez, ha lehetőséget kap kibontakozni abban a tevékenységben, melyben hasznosnak érzi magát, ezzel segítve személyisége kiteljesedését.

A Rák Ellen- Az Emberért, A Holnapért Társadalmi Alapítvány 1985-ben jött létre, mint az első közadakozásból alakult magyar rákellenes civil szervezet. Küldetésük az embert – holisztikusan – testi, szellemi, lelki egységében tekinteni, és az egészségének megőrzését, helyreállítását ebben a szellemben szolgálni. Céljuk, a lakosság részére végzett egészségmegőrző, betegségmegelőző, onkológiai rehabilitációs programok megvalósítása, támogatása, valamint más egészségvédő szervezetek betegségmegelőző, onkológiai rehabilitációs programjainak támogatása. Szeretnék a társadalom számára elfogadottá, és a gyakorlat szintjén is használható ismeretté tenni, hogy a rák megelőzhető, a betegségből meg lehet gyógyulni. 2017 óta tavasszal és ősszel rákszűréseket szerveznek, Életigenlők címmel online és offline formában rákellenes életmódmagazint adnak ki.

A 2021-ben alapított Szent István Intézet kutatásaiban és kezdeményezéseiben kiemelt figyelmet szentel az emberi méltóság és az emberi élet védelmének. Az életre a fogantatástól a természetes halálig - betegségben és egészségben egyaránt - értékesként tekint és annak védelmét szolgálja.

 

HASONLÓ CIKKEK: /hu/fooldal



A rák ellen az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1214 Budapest, Kossuth Lajos u. 152.

+36/1-217-0404

Adószám: 19009557-2-43

Bankszámlaszám: OTP 11713005-20034986-00000000

IMPRESSZUM


Created by maiskola.hu